Rebozo in Rosmalen en omstreken


Ideale zwangerschapsmassageEen Rebozo is een traditionele vaak kleurige doek uit Midden- en Zuid Amerika en wordt daar voornamelijk gebruikt als draagdoek voor kinderen, als kledingstuk en voor massage tijdens, voor en na de zwangerschap.
Deze relatief simpele maar zeer effectieve manier van masseren is door de Westerse wereld overgenomen en kreeg de naam Rebozo massage.
De Rebozo massage is een zeer ontspannende massage en wordt ook door mannen, kinderen, ouderen en niet- zwangere vrouwen ervaren als fijn en rustgevend.

Behandeling


Bij deze massagetechniek wordt je hele lichaam [van hoofd tot voeten] met de Rebozo gemasseerd.
Door de bewegingen, het wiegen en ritmisch ”schudden” is het een zeer aangename manier om spanningen in het lichaam los te laten.
De behandeling kan zowel liggend, zittend als staand worden gegeven.
De Rebozo-techniek is voor iedereen geschikt, ook wanneer je liever je kleren niet uittrekt voor een massage. Rebozo massage vindt namelijk plaats over de kleding heen.
Rebozo massage kan ook worden ingezet tijdens stoelmassage en is daardoor ook uitermate geschikt voor rolstoelgebruikers.

Zwangerschap


Indien je zwanger bent, is deze massage extra prettig en rustgevend daar jouw baby in jouw buik op een zachte manier manier wordt meebewogen. Dit kan zowel zittend, staand of op handen en knieën. Zo krijg je een volledige massage van schouders tot voeten.
Deze zal vooral een weldaad zijn voor de zwaarbelaste bovenbenen en het bekken.
Een Rebozo massage geeft ook verlichting tijdens harde buiken en geeft je het gevoel dat die grote buik gewichtloos is. Rebozo massage kan ook worden ingezet tijdens de weeënactiviteit.
Door gebruik te maken van enkele speciale Rebozo-technieken tijdens de bevalling, kunnen weeën beter opgevangen worden waardoor je beter kunt ontspannen.
De bevalling kan hierdoor beduidend soepeler c.q. vlotter verlopen.

Partner-training

In deze cursus leert jouw partner, of een ander persoon uit jouw omgeving, jou een ontspannende Rebozo massage / zwangerschapsmassage te geven tijdens de zwangerschap en de bevalling. De technieken die jullie mee krijgen kunnen dagelijks worden gebruikt om jou te helpen de spanningen in jouw rug, onderrug, buik, schouders, nek etc. los te laten.


Sluitmassage

Na de bevalling kan de Rebozo massage worden gebruikt als de zgn. sluitende massage. Dit wordt door mij gedaan samen met een tweede persoon uit eigen kring. Veelal is dit jouw partner maar dit kan uiteraard ook moeder, zus of of iemand anders zijn. Het doel hiervan is om jou, na de bevalling weer terug te laten treden in jouw eigen lichaam om zo op een mooie intense manier afscheid te nemen van een zwangerschapsperiode.