Shiatsu in Rosmalen en omstreken


Traditionele Chinese GeneeswijzeShiatsu is een erkende behandelwijze binnen de Traditionele Chinese Geneeswijzen.
Het is een massagevorm die eeuwen geleden is ontwikkeld in Japan. Shiatsu betekent: vingerdruk.
Net als acupuncturisten werken Shiatsu therapeuten op punten die op meridianen [energiebanen] liggen, en bovendien behandelen zij de hele meridianen.
Er wordt doorgaans met de duimen druk gegeven. Daarnaast staat de Shiatsu therapeut nog een heel arsenaal van technieken ter beschikking, die er op gericht zijn energieblokkades op te heffen, de levensenergie beter te laten stromen en daarmee het zelfgenezend vermogen van een mens te stimuleren.

Het uitgangspunt voor een Shiatsu therapeut is het in balans brengen van de verschillende energieën in het lichaam. Is het lichaam namelijk energetisch in balans, dan is dit de basis voor lichamelijk en geestelijk welzijn.

Behandeling


Een Shiatsu consult bestaat om te beginnen uit een intakegesprek. Hierbij probeer ik, met behulp van een aantal essentiële vragen, een beeld te vormen van jouw algehele conditie en zo een idee te krijgen van de voornaamste klachten. Leef- en werkomstandigheden en voeding zal ik doorgaans ook aan de orde stellen.

Verder zal ik aan de hand van bijvoorbeeld eigen waarnemingen, een Hara- [buik-], tong- en polsdiagnose tot een behandelplan komen. Ik streef ernaar altijd het energetische evenwicht [Yin en Yang] te herstellen, en geen behandeling te geven die slechts gebaseerd is op symptoombestrijding. Een Shiatsu behandeling brengt vrijwel altijd een gevoel van ontspanning teweeg; een pluspunt bij de vele klachten die door stress worden veroorzaakt.

Over het algemeen behandel ik direct op de huid. Je ligt dan in ondergoed onder een handdoek of deken. Indien je het prettiger vindt om behandeld te worden over de kleding, draag dan gemakkelijk zittende kleding van natuurlijke materialen. Er zijn handdoeken voorhanden in de praktijk. Je mag je eigen handdoek meenemen indien je dat fijn vindt.

Shiatsu is ook een effectieve manier van behandelen voor baby’s, kinderen en tijdens de zwangerschap.