Babymassage

Liefdevolle ontspanningsmassage

Babymassage is oorspronkelijk een vorm van totale liefdevolle lichaamsmassage voor baby’s, die in India gebruikt wordt tijdens de dagelijkse verzorging.
Het is een eenvoudige massage, die uitgaat van een respectvolle benadering, is niet moeilijk om te leren en heerlijk om te ontvangen én te geven. Het kan door de ouder/verzorger gegeven worden en is voor jullie beiden een fijne en mooie manier van contact maken en elkaar liefdevolle aandacht geven.

Door jouw baby aan te raken is er contact en warmte, een geruststelling dat jouw baby niet alleen is, een bevestiging van jouw baby’s bestaan en eigenwaarde. De tastzin van jouw baby ligt in zijn/haar huid, dit is het grootste en meest gevoelige orgaan. De huid is in staat om een enorme hoeveelheid signalen op te vangen en te verwerken. Lichamelijk contact is daarom heel belangrijk voor de emotionele, lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van jouw baby.

Massage

Je leert de massage direct op jouw eigen baby. Het belangrijkste dat jullie samen leren, is dat jullie goed zijn zoals jullie zijn. Hierdoor schep je een veilige situatie. Dit komt de geestelijke en emotionele ontwikkeling ten goede en versterkt de band tussen jullie met de volgende uitgangspunten: de kwaliteit van aanraking, het in volle aandacht zijn en continue contact houden jouw baby, het vertragen van jouw handelen, het ritme en de herhaling, het opbouwen en afbouwen van contact. Het gaat hier om individuele sessies, bij voorkeur aan huis, waarbij de aandacht geheel op jullie is gericht.

Doorgaans kunnen we starten met de babymassage, zodra jouw baby 6 weken is. In de eerste 6 weken hebben jullie veelal genoeg prikkels te verwerken.

Echter, bij problemen als huilen, onrust en buikkrampjes zijn consulten met babymassage wel degelijke mogelijk en uiteraard veilig.
In vele culturen is het zelfs de gewoonte om vanaf de geboorte massages te geven.
Tevens besteden we aandacht aan:
• Basisveiligheid
• Til- en draagtechnieken
• Roterend aan- en uitkleden
• Inbakeren
• Functies van huilen
• Lichaamstaal en non-verbale communicatie van jou en jouw baby

Problemen die met babymassage zijn te verlichten:

• Overstrekte baby’s
• Obstipatie
• Buikkrampen
• Onrustig slaappatroon

Indien jullie baby klachten ervaart, die niet oplossen met de babymassage, kunnen we samen beslissen om Shiatsu behandelingen te geven. Deze kunnen veilig gegeven worden vanaf de geboorte. De setting is vergelijkbaar, ook aan huis en 1-op-1. De behandelingen duren doorgaans maximaal een half uur.