Burn-out

Het lijkt zo’n mode woord…. Het kent echter al een lange geschiedenis.

De wereld om ons heen wordt en gaat steeds sneller, terwijl wij evolutionair gezien die voortdurende [met name digitale] stroom aan prikkels niet verwerkt krijgen. We houden vol, schouders er nog eens extra onder, tanden op elkaar… ja aan wilskracht ontbreekt het de meesten onder ons niet.

We negeren eerst de kleine signalen dat het eigenlijk te veel, te zwaar is. Ook de grotere signalen willen we veelal niet zien, soms daar we sterk willen zijn, soms omdat er geen keuze is. Tot het systeem zelf de stekker eruit trekt en gevolg: we storten in. En daarvan terugkomen is vaak lang een lang proces, waar de druk vaak alleen maar als hoger wordt ervaren… naast de strengheid naar onszelf en het oordeel daarover.

Naast lichaamswerk om alle systemen weer te voeden en op de rit te krijgen met behulp van Japanse acupunctuur en Shiatsu, nemen we de tijd om het systeem ook op mentaal en emotioneel niveau eens door te lichten; veelal zijn er ook emotionele blokkades ontstaan door kleine en/of grote trauma’s. Hebben we overtuigingen waardoor we denken dat hard werken en doorzetten tot het bittere eind de enige oplossing is. Om hier inzicht in te krijgen kunnen Nine Star Ki, Nieuw Systemisch Werken en ACT worden in gezet. (Zie Rubriek Coaching op de Homepage.)