Fertiliteit

Helaas lukt het niet iedereen om [direct] zwanger te worden. Daar kunnen tal van medische oorzaken aan ten grondslag liggen. Sommige zijn, vreselijk genoeg, niet op te lossen.

Gelukkig kunnen we Westers en vanuit complementaire hoek wel veel wensen in vervulling laten gaan. Complementair kijken we vanuit vele hoeken naar de problematiek om zo niet symptomatisch te gaan werken, maar te gaan zoeken naar de oorzaak, lichamelijk en emotioneel indien van toepassing.

Ook kijk ik naar alle betrokken personen: immers in het lichaam wordt besloten of er een match is tussen eicel en spermacel. Die match kan door vele oorzaken, lichamelijk en/of emotioneel, niet altijd plaatsvinden. Door meerdere behandelingen in te plannen kunnen we alle invalhoeken onderzoeken en daarop anticiperen.

De basis is lichaamswerk, zoals Japanse acupunctuur en Shiatsu, om op fysiek niveau stagnaties op te lossen. Daarnaast nemen we de tijd om het systeem of de systemen van beide personen eens door te lichten; veelal zijn er ook emotionele blokkades ontstaan door kleine en/of grote trauma’s. Hiervoor kunnen Nine Star Ki, Nieuw Systemisch Werken en ACT worden in gezet. (Zie Rubriek Coaching op de Homepage.)