Miranda Geenen

Zo is het allemaal begonnen

Waarom Shiatsu

Dat wat mij deed besluiten om Shiatsu therapeut te worden, was de open dag bij Qing Bai.
Men gaf aan, dat je het leuk moet vinden om de puzzel op te lossen: Waarom heeft deze persoon dit probleem? Waardoor wordt die veroorzaakt? Nu ben ik erg leergierig en geïnteresseerd in het reilen en zeilen van de mens in het algemeen en in het bijzonder.
Daarnaast wil ik altijd overal het naadje van de kous weten en daarover ook alles weten, dus ik had eindelijk de ideale opleiding gevonden.

Na mijn opleiding tot Shiatsu therapeut, bleek dit nog maar het begin te zijn. Er is zoveel kennis aanwezig in de wereld van Oosterse geneeswijzen, omtrent allerlei onderwerpen. Ik heb diverse bijscholingen op dit gebied gevolgd en ik hoop er nog heel veel meer te mogen
volgen, ik ben nog lang niet uitgeleerd.

Waarom ACT

Tijdens mijn traject, na de diagnose borstkanker, kwam ik voor het eerst in aanraking met ACT. De coach, die mij begeleidde, gebruikte regelmatig technieken uit ACT. Ook tijdens mijn revalidatie, en daarna mijn re-integratie, kreeg ik een goed gevoel over de manier van werken die, nu achteraf gezien, veel raakvlakken heeft met ACT. Het sleutelwoord is coping: hoe ga je om met de tegenslagen die het leven nu eenmaal in min of meerdere mate op ons pad zet / plaatst / gooit / dondert.  

Tijdens het werken als Shiatsu therapeut, kreeg ik steeds vaker van de cliënten te horen, dat ze niet alleen baat hadden bij de Shiatsu behandelingen. Zij ervaarden ook, dat zij regelmatig met nieuwe inzichten omtrent hun levenshouding naar huis gingen. Ik kreeg de behoefte om daar een gedegen opleiding voor te gaan volgen, om mijzelf daar beter in te ontwikkelen. In mijn zoektocht kwam ACT op diverse manieren steeds terug op mijn pad. Het volgen van deze opleiding was wederom: een schot in de roos.  

Ik ben ook enorm trots op mezelf, dat ik mij als een van de eerste personen ACT Master mag noemen…. Hoewel mijn verstand, die ik Severus Sneep heb genoemd, dat wel erg pretentieus vindt….. Benieuwd hoe ik daarmee om ga: kom eens een sessie ACT coaching volgen.   

Waarom Nieuw Systemisch Werken

Na de ACT opleidingen merkte ik, dat ik op het gebied van coaching, toch de directe link miste met de Oosterse filosofie. En hier kwamen Nine Star Ki en Nieuw Systemisch Werken op mijn pad.
Nine Star Ki is jouw blauwdruk gebaseerd op de 5 elementen [Hout-Vuur-Aarde-Metaal-Water] vanuit de Oosterse filosofie. Het is fascinerend om te zien, hoe mensen zichzelf herkennen in hun blauwdruk en de inzichten die het hen geeft over wie ze in essentie zijn en hoe ze hun levensopdracht kunnen [be]leven.
Met Nieuw Systemisch Werken krijgen mensen inzicht in hoe zij en de systemen waar ze deel van uitmaken [gezin, familie, vrienden, studie, werk] elkaar beïnvloeden. Ze ontwikkelen hun gevoel om te ervaren welke thema’s daadwerkelijk van hen zijn of welke van anderen zijn en hoe daar mee om te gaan. Het geeft zoveel meer ruimte om te zijn/worden wie je bent.

Waarom combineren?

Ik geloof oprecht niet in hokjes op welk gebied dan ook. Grenzen zijn prima, om te voelen, om te bewaken… echter zodra grenzen verworden tot hokjes voelen ze voor mij als gevangenissen. Ik probeer uit hetgeen ik leer en geleerd heb, zowel tijdens opleidingen, tijdens behandelingen, tijdens het leven zelf, datgene te halen wat op dat moment nodig is voor mezelf als mens, als therapeut en voor de ander als mens, als cliënt.
En dat verschilt van mens tot mens, van moment tot moment. En dat werkt geweldig in mijn praktijk.

Ik volg regelmatig opleidingen, cursussen en bijscholingen om Up to Date te blijven.