Miranda Geenen

Zo is het allemaal begonnen

Waarom Shiatsu

Dat wat mij deed besluiten om Shiatsu therapeut te worden, was de open dag bij Qing Bai.
Het hoofd theorie van de Shiatsu opleiding gaf aan, dat je het leuk moet vinden om de puzzel op te lossen: Waarom heeft deze persoon dit probleem? Waardoor wordt die veroorzaakt?
Nu ben ik erg leergierig en erg geïnteresseerd in het reilen en zeilen van de mens in het algemeen en in het bijzonder.
Daarnaast wil ik altijd overal het naadje van de kous weten en daarover ook alles weten, dus ik had eindelijk de ideale opleiding gevonden.

Na mijn opleiding tot Shiatsu therapeut, bleek dit nog maar het begin te zijn. Er is zoveel kennis aanwezig in de wereld van Oosterse geneeswijzen, omtrent allerlei onderwerpen. Ik hoop nog heel lang daar over te mogen leren.

Waarom ACT

Tijdens mijn traject, na de diagnose borstkanker, kwam ik voor het eerst in aanraking met ACT. De coach, die mij begeleidde, gebruikte regelmatig technieken uit ACT. Ook tijdens mijn revalidatie, en daarna mijn re-integratie, kreeg ik een goed gevoel over de manier van werken die, nu achteraf gezien, veel raakvlakken heeft met ACT. Het sleutelwoord is coping: hoe ga je om met de tegenslagen die het leven nu eenmaal in min of meerdere mate op ons pad zet/plaatst/gooit/dondert.  

Tijdens het werken als Shiatsu therapeut, kreeg ik steeds vaker van de cliënten te horen, dat ze niet alleen baat hadden bij de Shiatsu behandelingen. Zij ervaarden ook, dat zij regelmatig met nieuwe inzichten omtrent hun levenshouding naar huis gingen. Ik kreeg de behoefte om daar een gedegen opleiding voor te gaan volgen, om mijzelf daar beter in te ontwikkelen. In mijn zoektocht kwam ACT op diverse manieren steeds terug op mijn pad. Het volgen van deze opleiding was wederom: een schot in de roos.  

Ik ben ook enorm trots op mezelf, dat ik mij als een van de eerste personen ACT Master mag noemen…. Hoewel mijn verstand, die ik Severus Sneep heb genoemd, dat wel erg pretentieus vindt….. Benieuwd hoe ik daarmee om ga: kom eens een sessie ACT coaching volgen.