Zwangerschapsbehandelingen

Ook zwangere vrouwen kunnen behandeld worden met Shiatsu en andere Japanse behandeltechnieken. Tijdens de zwangerschap verandert er veel in het lichaam van de vrouw en in de hectiek van het dagelijks leven kan dit leiden tot ongemakken en klachten.
Voorbeelden van klachten: [extreme] misselijkheid, vermoeidheid, rugpijn, bekkenklachten of vochtproblematiek. Een behandeling kan hier verlichting bij geven.
Prettige bijkomstigheid: Door de behandeling komen zogenoemde gelukshormonen (oxytocine, serotonine, endorfine) vrij, blokkades nemen af, het immuunsysteem verbetert en, zo blijkt ook uit onderzoek, de bevalling verloopt meer ontspannen.

De zwangerschapsbehandelingen worden gegeven op een speciale prenatal tafel met ruimte voor buik en borsten. Hierdoor kan de zwangere vrouw toch [weer] even heerlijk op de buik liggen, indien dit voor de behandeling nodig is. De buik wordt gedragen door een speciale elastische leren sling, waardoor de [onder]rug ontlast wordt. Tevens heeft de tafel borstuitsparingen. Dit is ook prettig, indien je na de bevalling borstvoeding geeft. Het totale lichaam kan zich zo goed ontspannen.

Zwangerschapsbehandelingen kunnen veilig tot op de dag van bevallen worden ondergaan. Het kan zelfs de bevalling ondersteunen.  

Ook bij fertiliteitsproblematiek worden Shiatsu en andere Japanse behandeltechnieken als acupunctuur ingezet. Samen gaan we proberen te ontrafelen, waar de oorzaak ligt en hoe we de balans kunnen verbeteren.

Indien je de voorkeur geeft aan een gewone [zwangerschaps]massage [met olie], laat het mij weten. Deze wordt overigens niet vergoed door de {aanvullende] zorgverzekeringen.